Klima

Danmark mangler en klimaplan

Alle partier i Folketinget har aftalt, at Danmarks CO2-regnskab skal gå i nul i 2050. Men vi har ikke en plan for, hvordan vi når i mål. Skal vi lade fakta tale?

#1

71 procent af Danmarks CO2-udledning kommer i dag fra afbrænding af olie, gas og kul. I Danmark har vi ikke en plan for, hvordan og hvornår vi får et 100 procent vedvarende energi-system.


plus-hvid

#2

Fra 2008 til 2017 er andelen af vedvarende energi i Danmarks samlede energiforbrug steget fra 19 til 34 procent. Med en tilsvarende årlig vækst i andelen af vedvarende energi går Danmarks CO2-regnskab ikke i nul i 2050.


plus-hvid

IDA anbefaler

  • At Danmark laver en plan for, hvordan vi overgår til 100 procent vedvarende energi inden 2050
speech-bubble-blue-white??

Vidste du, at...

Der i dag følger 5000 kroner mindre med hver universitetsstuderende, end der gjorde i 2015?

Læs mere om vores mærkesag uddannelse.

Lad fakta tale

Vi har brug for faktuel viden og indsigt i samfundsdebatten. Til at tage de rigtige beslutninger på det rigtige grundlag. Til at sætte ind, hvor det gør mest gavn. Bruge vores tid og penge, hvor det nytter mest. For os alle. Skal vi ikke lade fakta tale, når vi beslutter, hvor krydset skal sættes? Uanset hvor du hører hjemme politisk, er der seks emner, vi mener, at vi som samfund skal forholde os til, når vi diskuterer, hvilket Danmark vi ønsker.